Het ontstaan van de BMX fiets

BMX of fietscross is een extreme sport en is een olympische sport sinds de Spelen van Peking in 2008. Het woord BMX staat voor Bicycle Motocross (de X staat dus voor cross).

BMX ontstond eind jaren zestig aan de westkust van de Verenigde Staten. Het heeft zijn roots in motorcross, waar men met een motorfiets over zanderige en heuvelige terreinen reed. Fietscross, zoals de sport in onze streken genoemd wordt, is als georganiseerde sport ontstaan in het begin van de jaren tachtig. De sport heeft tot midden jaren tachtig een enorme groei doorgemaakt. Hierdoor waren er wereldwijd diverse BMX teams actief, zoals Hutch, Redline en Mongoose.

BMX Race

BMX fietsen

BMX fietsen kenmerken zich door hun wielmaten: 20 inch voor de standaard BMX klasse, 24 inch voor de cruiserklasse. Het materiaal op sportniveau is technisch hoogstaand en niet te vergelijken met de gemiddelde kinderfiets waar BMX op staat.

Freeride is de ruigere versie van de bmx, heeft vering en 26 inch wielen. Geen enkel obstakel of afdaling staat dit type BMX fiets in de weg.

Op zoek naar een BMX fiets? Kom dan zeker even langs in onze fietsenwinkel!

Onze merken van BMX fietsen

haro bikes
Golden Lion

Vragen ?

Heeft U nog vragen? Dan kan U steeds contact met ons opnemen!
Dit kan via onze website, email of telefonisch, maar uiteraard mag U altijd eens binnen springen in de winkel voor vrijblijvend advies !
Contacteer ons