Achielle: retro-elektrische fietsen

Achielle staat bekend om zijn prachtige retro fietsen “handmade in Belgium”.  Ook deze retro fietsen zijn nu beschikbaar in versies met elektrische ondersteuning.

Voor de lijn elektrische fietsen zochten ze naar een kwalitatief hoogstaand systeem en daarvoor kwamen ze bij het Steps systeem van Shimano.

Shimano Steps is een compleet systeem dat op het frame is gemonteerd (midden-motor).
Door de aandrijfunit te integreren in de buurt van de bottom bracket, komt het gewicht laag in het frame te liggen. Dat maakt de e-bike beter hanteerbaar.

De belangrijkste elektronica is ingebouwd in de aandrijfunit, wat zorgt voor een betrouwbaar en weersbestendig systeem. Shimano steps is een lichtgewicht systeem met een krachtige lithium-ion accu en een intelligent accubeheersysteem.

Het Steps systeem is gecombineerd met de interne Di2 naafversnelling, een elektronische schakeling die perfect is geïntegreerd in de aandrijfunit. Je schakelt dus niet door een rotor of hendel te bewegen, maar dit gebeurt elektronisch door te drukken op een knop.

Het systeem schakelt ook volledig automatisch, afhankelijk van je snelheid en de uitgeoefende kracht kiest het de juiste versnelling. Door kort het vermogen te verlagen tijdens het schakelen, verloopt de overgang van de ene naar de andere versnelling verbazingwekkend soepel.

Meer informatie over Achielle retro-elektrische fietsen

achielle

Vragen ?

Heeft U nog vragen? Dan kan U steeds contact met ons opnemen!
Dit kan via onze website, email of telefonisch, maar uiteraard mag U altijd eens binnen springen in de winkel voor vrijblijvend advies !
Contacteer ons