Thompson: Belgian bike power

Thompson is een Belgisch familiebedrijf opgericht door Hector De Smet in 1921 in de stad Geraardsbergen, thuis van de “Muur van Geraardsbergen” welke uiteraard bekend is uit de Ronde Van Vlaanderen. Na oprichting startte Thompson direct met volledige productie in huis, van ontwerp tot en met frames lassen, lakken en assembleren. De Thompson filosofie werd zeer snel duidelijk voor het publiek, namelijk “Een hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs”.

Thompson Active Line

Harmonieus en flexibel voor steeds weer nieuw eBike-plezier !

Met Active, en zijn harmonieuze aandrijving, levert Bosch een veelzijdig product op maat voor moderne eBikers. Kenmerken als efficiëntie, ergonomie, design en hightech vallen naadloos samen en zijn harmonieus op elkaar afgestemd. De allerhoogste precisie verenigt de prestaties van Active met die van de eBiker en genereert daaruit een perfect gedoseerde ondersteuning bij iedere pedaaltrap.

Achter het nieuwe moderne platinakleurige design van de componenten bevindt zich de techniek die daarvoor verantwoordelijk is. De Active Drive Unit Cruise (25 km/h) berekent met behulp van 1000 sensormetingen per seconde permanent alle waarden van de rit. De nieuwe motor voegt zijn kracht op ieder moment heel precies toe. Puur genieten is ook de geoptimaliseerde actieradius, die de nieuwe PowerPacks tussen twee opladingen mogelijk maken.

De PowerPacks in het nieuwe Active-design – als frame- of als bagagedrager-accu, met 400 Wh – overtuigen in alle opzichten. Ze zijn heel licht, leveren bijzondere prestaties en zijn heel eenvoudig te monteren en te demonteren om bijvoorbeeld op te laden. Daar komt bij dat het opladen nu ook direct op de eBike mogelijk is.

De nieuwe Charger – klein, licht, robuust en stil – zorgt voor bijzonder korte oplaadtijden en is zo ook ideaal voor onderweg. Ook de allerkleinste Active-component bewijst zijn klasse: met de boordcomputer Intuvia beschikt het aandrijvingssysteem over een optimale besturing met losse bedieningsunit aan het stuur, wat de veiligheid verhoogt. Het kleine ergonomische en technische meesterwerk is intuïtief te bedienen en zijn display is goed leesbaar.

Zowel het schakelen tussen de vijf rijmodussen, plus de duwhulp, als het oproepen van informatie zoals snelheid, laadniveau van de accu, afstand en nog veel meer, kan niet eenvoudiger.

Zelfs een nauwkeurige aanpassing van de afstandsmeting kan sinds kort met een druk op de knop worden gerealiseerd. Een USB-aansluiting maakt bovendien het opladen van externe hardware zoals een smartphone en een MP3-speler mogelijk en zal in de toekomst ook de toegang worden tot het web. De actiefste bijdrage aan het succes van de eBikes wacht erop, om te kunnen laten zien wat hij kan. Een nieuw aandrijvingssysteem, een nieuw rijgevoel, een nieuw tijdperk: de Active Line van Bosch.

Alle voordelen op een rij

  • Het Bosch rijgevoel: Het geoptimaliseerde 3-sensoren-systeem meet 1000 keer per seconde met de hoogste precisie aan welke ondersteuning de fietser behoefte heeft. De harmonieuze en stille aandrijving maakt eBiken tot fietsen met extra rugwind.
  • Design voor bike en oog: Esthetisch, hoogwaardig, integratief en bekroond met de Red Dot Award voor een productdesign, dat de innovatieve en precieze technologie en dynamiek belichaamt die in hem schuilgaat.
  • Ergonomie extra: De mens als uitgangspunt. Alle componenten vervullen de hoogste wensen wat betreft ergonomie en bedieningsgemak en overtuigen met de modernste uitstraling en de manier waarop ze aanvoelen. Deze technologie inspireert jong en oud.
    Soepel schakelen: Soepel schakelen De intelligente versnellingsherkenning maakt soepel schakelen mogelijk. Het resultaat: de ketting slijt minder en de schakelcomponenten worden ontzien.
  • Optimale actieradius: Dankzij de optimaal op elkaar afgestemde componenten en het bijzonder efficiënte samenspel zorgt het aandrijvingssysteem voor een optimale actieradius.
  • De nieuwe Drive Unit: Het verbeterde aandrijvingsconcept overtuigt met krachtige elektronica, een motor die nauwelijks trilt en met een geringer volume en gewicht.
  • De nieuwe accu’s: Licht, krachtig, duurzaam en snel op te laden. De PowerPacks 400 zijn de comfortabele voorsprong: nu nog eenvoudiger te monterenen te demonteren en ook direct op de fiets op te laden.
  • De nieuwe Intuvia: De boordcomputer Intuvia in het nieuwe Active-design biedt met zijn losse besturingsunit aan het stuur een eenvoudige, veilige en intuïtieve bediening tijdens iedere rit en heeft alle informatie letterlijk voor het grijpen.
  • De nieuwe Charger : Snelle oplaadtijden, een laag gewicht en een robuuste behuizing maken van de stille Charger met de nieuwe stekker en het praktische kabel-klittenband het ideale oplaadapparaat voor thuis en onderweg.

Meer informatie over Thompson eBikes

thompson

Vragen ?

Heeft U nog vragen? Dan kan U steeds contact met ons opnemen!
Dit kan via onze website, email of telefonisch, maar uiteraard mag U altijd eens binnen springen in de winkel voor vrijblijvend advies !
Contacteer ons