Mountainbike of mtb hardtail

Een mountainbike, ook wel MTB of ATB (All Terrain Bicycle) genoemd, is een fiets gemaakt om offroad te rijden, op onverharde wegen of paden. Mountainbikes hebben dikke banden met profiel voor comfort en extra grip. Vering, zowel voor als achter, is sinds medio negentiger jaren in gebruik, en sinds enkele jaren voldoende uitontwikkeld.

thompson-mtb

Verschillende mountainbike types

Mountainbikes kunnen in vier categorieën onderverdeeld worden:

  • Rigid – mountainbike zonder vering
  • Hardtail – mountainbike met voorvering in de vork, geen achtervering
  • Softtail – mountainbike met voorvering in de vork, achtervering die werkt door buiging van de liggende achtervorken, maar ook wel voor mountainbikes met vering voor en achter.
  • Dual of full suspension – mountainbikes met voorvering in de vork, achtervering die werkt door het laten scharnieren van de liggende achtervorken om bushings of kogellagers

Fiets met 26 inch of 27,5 inch wielen

De mountainbikes hebben gewoonlijk 559 mm of 26 inch wielen, hoewel inmiddels ook andere maten bestaan. De meeste mountainbikes hebben ofwel 21, 24, 27 of 30 versnellingen.

Populaire hardtails: mountainbike hardtail 29inch

Hardtails zijn mountainbikes met voorvering die een laag gewicht hebben, erg duurzaam zijn en uitstekende rijeigenschappen bieden op een breed scala aan terrein. Of je nu van plan bent om te racen, singletrack te rijden of gewoon je banden vies te maken, de mountainbike hardtail is de juiste keuze voor off-road rijden.

Grote wielen - veel plezier

Ongeacht het pad dat je kiest en ongeacht de richting waaruit je je doel benadert, de hardtail 29er is jouw beste vriend. Op mulle paden en over landwegen, eigenlijk overal. Op lange beklimmingen ben je met de grote mountainbike wielen sneller en gaan de afdalingen vlotter. De voordelen van de grote wielen voel je altijd.

Zo wordt de hardtail 29er mountainbike de doorbraak, althans dat wordt verwacht. Logisch, als je de voordelen van grote wielen opsomt:

  • lagere rolweerstand
  • meer stabiliteit
  • meer bochtengrip
  • meer tractie
  • minder last van hobbels en richels
  • nog comfortabeler ook
thompson mtb

Allemaal voordelen, zeker in onze vlakke omgeving. Eigenlijk vreemd dat we hier nog niet allemaal met zo’n hardtail 29er mountainbike rondrijden.

Onze merken mountainbikes

thompson

Vragen ?

Heeft U nog vragen? Dan kan U steeds contact met ons opnemen!
Dit kan via onze website, email of telefonisch, maar uiteraard mag U altijd eens binnen springen in de winkel voor vrijblijvend advies !
Contacteer ons