buitenversnelling

De sportieve stadsfiets

Sportieve stadsfietsen zijn uiterst geschikt voor verplaatsingen van thuis naar het werk en voor (gezins)­uitstappen. Ze worden soms ook hybride fietsen genoemd omdat ze van de klassieke fietsen het frame, de banden en het gebogen stuur hebben overgenomen, en van de terreinfiets het grote aantal versnellingen en de krachtige remmen.

Stadsfietsen met derailleurversnelling of buitenversnelling

Met een stadsfiets met derailleurversnelling kan je elk terrein aan dankzij het grote bereik, tot wel 30 versnellingen bij racefietsen en 27 bij hybride fietsen, trekking fietsen en mtb. Stadsfietsen met buitenversnelling hebben naast het groot bereik ook een lichter gewicht en minder rolweerstand dan bij fietsen met een binnenversnelling. Ze hebben wel veel meer onderhoud nodig en zijn kwetsbaarder dan de stadsfietsen met binnenversnelling.

Talloze mogelijkheden

In de categorie van de buitenversnelling zijn er uiteraard nog tientallen verschillende opties en keuzes mogelijk in, waar kenners soms naar verwijzen als, ‘de groep’.

Naarmate een versnelling duurder wordt mag je aannemen dat 2 zaken beter worden: het schakelgemak (een betere ‘groep’ zal niet haperen wanneer je in volle inspanning bergop bijschakelt) en de duurzaamheid (ze zal gewoon langer meegaan). We helpen u graag verder in de fietsenwinkel om te kijken welke versnelling of stadsfiets het best bij uw fiets profiel past.

Onze merken van stadsfietsen

thompson
bikkel
oxford
victoria
Frappé

Vragen ?

Heeft U nog vragen? Dan kan U steeds contact met ons opnemen!
Dit kan via onze website, email of telefonisch, maar uiteraard mag U altijd eens binnen springen in de winkel voor vrijblijvend advies !
Contacteer ons